Actualiteiten


Kritiek op nieuwe ontslagregeling

Op 1 januari 2015 is de nieuwe Wet Werk en Zekerheid in werking getreden. De ontslagregeling binnen deze wet treed in op 1 juli 2015. Voor bedrijven die voornamelijk met seizoen werkers of flexwerkers werken, heeft deze regeling vergaande gevolgen, maar ook voor die mensen met een tijdelijk arbeidscontract.  
 

Na 1 juli 2015 moeten werkgevers die veel met seizoen werkers werken, tussen twee tijdelijke contracten een onderbrekingsperiode van zes maanden aanhouden. Zo niet, dan kan sprake zijn van een vast dienstverband en zal bij het einde van het contract een vergoeding moeten worden uitbetaald. Het gevolg van de nieuwe regeling kan zijn dat veel seizoen werkers in de land- en tuinbouw en horeca hun baan verliezen.  

Daarnaast is er veel kritiek op de regeling voor de zieke werknemers die na twee jaar ziekte, arbeidsongeschikt raken. Ook voor hen gaat gelden dat zij vanaf 1 juli 2015 aanspraak maken op een transitievergoeding, boven op een sociale uitkering die zij gaan ontvangen. Het gevaar in een dergelijke situatie is groot dat de transitievergoeding niet wordt gebruikt waar voor het is bedoeld, namelijk de begeleiding van arbeidsongeschikten naar een nieuwe baan. Dat komt omdat veel langdurige zieke werknemers volledig worden afgekeurd en dus in de praktijk niet meer re-integreren.  Steeds meer wordt duidelijk dat de ontslagwet met "te veel politieke haast" door de Eerste en tweede Kamer is geloosd waardoor juridische missers en ongewenste gevolgen onvermijdelijk zijn.

Wordt vervolgd.

Actualiteiten
<  Terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit bericht op Facebook