Actualiteiten


Nieuwe plannen binnen het arbeidsrecht

Wilde het kabinet eerst dat werkgevers sneller een vast contract uitdeelden en het moeilijker maakte om mensen te ontslaan, met Rutte III is dat al weer anders. Nu willen ze vast werk minder vast maken zodat werkgevers minder risico lopen en eerder geneigd zijn mensen in vaste dienst te nemen. Tegelijkertijd maken ze flexwerkers minder voordelig voor bedrijven. Dat betekent concreet dat werknemers makkelijker ontslagen kunnen worden dan nu.

Werkgevers mogen straks een proeftijd van vijf maanden aanhouden mits zij een contract voor onbepaalde tijd aanbieden. Bij tijdelijke contracten blijft de proeftijd op drie maanden staan.

Met de plannen van Rutte III worden werkgever ook meer ontzien door het betalen van lagere WW-lasten voor werknemers in vaste dienst. Voor werknemers met tijdelijke dienstverbanden geldt weer een hogere WW-premie waardoor vaste werknemers voor werkgevers aantrekkelijker worden.

Werkgevers kunnen ook als het aan Rutte III ligt langer tijdelijke contracten aanbieden. Nu geldt dat ze na 24 maanden de werknemer in vaste dienst moeten nemen, dat gaat nu weer (terug) naar 36 maanden worden. Een nieuw tijdelijk contract kan dan weer na 6 maanden worden afgesloten.

Flex wordt ook “minder flex” doordat werknemers al vanaf hun eerste werkdag een zogenaamde transitievergoeding gaan opbouwen, in plaats van na een half jaar. Je moet echter wel langer werken voordat je er recht op hebt. Nu krijg je bij ontslag per gewerkt half jaar een zesde van het maandsalaris, dit wordt een derde van het salaris per gewerkt jaar. Scholingskosten mogen hier in mindering op worden gebracht.
Voor de kleine werknemer (tot 25 medewerkers) geldt een loondoorbetalingsverplichting bij ziekte van één jaar. Dat was twee jaar.

Kortom: het arbeidsrecht is nooit saai en blijft in beweging. We houden u op de hoogte

Mr. C (Constance) C.E. Wilschut

Actualiteiten
<  Terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit bericht op Facebook