Mr. D. (Danny) Vong


Advocaat

Advocaat sinds: 2012
Afgestudeerd: Universiteit van Tilburg 2011
Rechtsgebieden: Civiel recht, Strafrecht en Personen- en familierecht
Taal: Nederlands, Engels, Cantonees

Danny Vong is geboren in Zwolle en heeft aan de Tilburg University Nederlands Recht gestudeerd. Als Hollander met een Chinese achtergrond, spreekt Danny niet alleen vloeiend Nederlands maar ook vloeiend Cantonees. Gedurende zijn studie heeft hij onderzoek verricht binnen het internationaal strafrecht samen met professor Van Kalmthout. Daarnaast is hij meerdere jaren op de Universiteit van Tilburg werkzaam geweest als pleittrainer voor de oefenrechtbank om universitaire studenten te trainen in het geven van een overtuigend pleidooi in de rechtszaal.

Als medewerker van Rechtswinkel Best heeft hij meer dan drie jaar juridisch advies gegeven. In 2010 is hij tot Voorzitter van de rechtswinkel benoemd. Na zijn beëdiging als advocaat, is hij nog actief betrokken bij de rechtswinkels in Best en Eindhoven. Als Voorzitter van de Raad van Toezicht van Rechtswinkel Best en als coördinator van Rechtswinkel Eindhoven streeft hij sinds 2012 naar de waarborg van de kwaliteit en professionaliteit van deze instanties, middels een ondernemende samenwerking met studenten, juristen en academici.

Naast zijn werk bij de rechtswinkels heeft hij zich toegelegd op een tweetal publicaties in het huurrecht: het Wolf Compendium Huurrecht en de Study Guide Huurrecht.
Zijn ruime ervaring op het gebied van juridisch onderzoek, juridische dienstverlening en het geven van pleittrainingen gebruikt Danny in zijn advocatenpraktijk om tot het optimale resultaat te komen, in of buiten de rechtszaal.

Danny is tevens lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten.

Contactformulier


Via dit formulier neemt u rechtstreeks contact op met Mr. D. (Danny) Vong

Velden met een * zijn verplicht